DISSENY
Idees per crear espais exteriors acollidors i frescos fugint de les altes temperatures
August 26, 2024

Idees per crear espais exteriors acollidors i frescos fugint de les altes temperatures

L'agost és el mes més calorós i quan arriba, tots busquem maneres d'evitar les altes temperatures mentre gaudim de l'exterior.

Tenir un espai exterior que sigui fresc i acollidor pot convertir-se en un refugi perfecte. En aquest article, et donarem algunes idees per crear un espai exterior agradable, funcional i, sobretot, fresc.

1. Ombres naturals i artificials

Crear ombra és essencial per mantenir un espai exterior fresc. Les solucions naturals, com els arbres o les plantes enfiladisses, proporcionen una ombra agradable i contribueixen a refrescar l'ambient. Si no tens arbres grans, pots optar per instal·lar pèrgoles amb plantes enfiladisses com les glicines o les vinyes. També és recomanable utilitzar veles d'ombra, tendals o parasols grans que ofereixen protecció directa del sol.

2. Materials frescos per al mobiliari

Els materials amb què està fet el mobiliari exterior poden influir molt en la temperatura de l'espai. Els mobles de fusta natural o bambú són excel·lents opcions per a un ambient fresc, ja que no retenen tanta calor com altres materials com el metall. A més, és important triar coixins i tapisseria de colors clars i teixits transpirables com el cotó o el lli, que ajuden a mantenir una sensació de frescor.

3. Fonts d'aigua o una petita piscina

L'aigua és un recurs perfecte per refrescar un espai exterior. La instal·lació d'una font, un petit estany o una cascada de paret no només ajuda a reduir la temperatura ambient, sinó que també crea un ambient relaxant gràcies al so tranquil·litzador de l'aigua en moviment. Si tens espai suficient, una piscina pot ser l'opció ideal per refrescar-se en els dies més calorosos.

4. Vegetació que refresca

La vegetació té un paper crucial en la creació d'un microclima fresc al teu jardí o terrassa. Plantes com la lavanda, el romaní o les falgueres són excel·lents per refrescar l'ambient gràcies a la seva capacitat per retenir la humitat i alliberar-la a l'aire. També pots col·locar jardineres amb plantes de fulla ampla que proporcionin ombra natural i ajudin a crear una sensació de frescor.

5. Il·luminació suau

Durant les nits d'estiu, és important mantenir una il·luminació suau que no generi calor addicional. Les llums LED són una opció eficient i fresca, ja que no s'escalfen tant com les bombetes tradicionals. A més, pots optar per fanalets solars o garlandes de llums que creïn un ambient acollidor sense augmentar la temperatura.

6. Ús de cortines i persianes

Les cortines i persianes exteriors són una excel·lent solució per protegir-se del sol intens sense renunciar a la brisa fresca. Col·loca cortines de teixits lleugers com el lli o el cotó a les zones de major exposició solar per reduir la temperatura i crear un ambient més acollidor. Les persianes enrotllables també són molt pràctiques, ja que permeten regular la quantitat de sol que entra a l'espai.

7. Sòls que ajuden a mantenir la frescor

El tipus de paviment que utilitzis a l'exterior pot influir molt en la sensació de frescor. Els sòls de pedra natural, com el marbre o la pedra calcària, són excel·lents per mantenir l'espai fresc, ja que tenen una capacitat tèrmica que evita l'acumulació de calor. També pots considerar l'ús de paviments de fusta natural o terracota, que aporten una sensació càlida però fresca al mateix temps.

8. Espais amb ventilació natural

Mantenir una bona ventilació és clau per crear un espai exterior fresc. Dissenya l'espai de manera que permeti la circulació de l'aire. Això pot implicar col·locar els mobles de manera estratègica per no bloquejar la brisa o instal·lar estructures que afavoreixin la ventilació creuada, com les parets o les baranes amb obertures.

Crear un espai exterior acollidor i fresc és possible amb les solucions adequades. Amb una combinació d'ombra, materials frescos, vegetació i una bona ventilació, pots gaudir del teu jardí o terrassa fins i tot durant els dies més calorosos de l'estiu.

Desde la Mimètica, estem especialitzats en el disseny d'espais exteriors funcionals i atractius. Si estàs pensant a transformar el teu espai exterior, vine a visitar-nos al nostre estudi i t'ajudarem a crear el refugi perfecte per a l'estiu.

Miriam Fàbrega
CONTACTE
(+34) 623 17 17 44
Plaça Clarà, 2
217800 Olot, Girona
hola@lamimetica.cat
SOCIAL