CUINES
Tecnologia a la cuina: 8 gadgets que et facilitaran la vida
August 26, 2024

Tecnologia a la cuina: 8 gadgets que et facilitaran la vida

En els últims anys, la tecnologia ha revolucionat pràcticament tots els àmbits de la nostra vida, i la cuina no n’és una excepció.

Des de petits electrodomèstics fins a dispositius de cuina intel·ligents, els gadgets tecnològics han arribat per fer-nos la vida més fàcil, còmoda i eficient.

En aquest nou article, repassarem els gadgets més innovadors per a la cuina que estan marcant tendència aquest 2024.

1. Robots de cuina intel·ligents

Els robots de cuina han evolucionat molt des dels seus inicis. Avui en dia, els models més avançats no només tallen, piquen i bullen, sinó que també es connecten a internet per descarregar receptes, ajustar temperatures automàticament i fins i tot cuinar de manera autònoma. Un exemple destacat és el Thermomix TM6, que inclou un sistema de cuina guiada i la possibilitat de cuinar sous-vide.

2. Forn microones amb funcions avançades

El microones ja no és només per escalfar les restes del sopar d'ahir. Els nous models incorporen funcions com la cocció al vapor, la fritura sense oli (air fry) i la deshidratació. El microones Samsung Smart Oven és un bon exemple d'aquestes noves funcionalitats, que permeten preparar plats saludables de manera ràpida i fàcil.

3. Assistents de veu

Els assistents de veu com Amazon Alexa o Google Assistant també han arribat a la cuina. Aquests dispositius poden controlar altres gadgets de cuina, programar temporitzadors, oferir receptes pas a pas i fins i tot fer la llista de la compra per a tu. A més, es poden integrar amb altres dispositius domòtics per convertir la teva cuina en un espai realment intel·ligent.

4. Balança de cuina intel·ligent

Si t'agrada la rebosteria o cuinar amb precisió, una balança de cuina intel·ligent és un gadget que no pot faltar. Aquests dispositius no només pesen els ingredients, sinó que també es connecten a una app que et guia en la preparació de receptes, ajustant les quantitats segons el nombre de racions o fins i tot suggerint alternatives si et falta algun ingredient.

5. Cafeteres connectades

Els amants del cafè poden gaudir ara de cafeteres connectades que es poden programar a través d'una aplicació mòbil. Això permet preparar el cafè just al moment desitjat, ajustant la intensitat, la temperatura i la quantitat d'aigua segons les teves preferències. La cafetera Nespresso Expert, per exemple, es pot controlar des del mòbil per gaudir d'un cafè perfecte cada matí.

6. Aspiradors de cuina

Encara que pugui semblar que els aspiradors no són un gadget de cuina, la veritat és que els models com el Roomba i7+ poden fer la feina més avorrida i pesada de la cuina: la neteja. Amb capacitats per a mapar la cuina i programar rutes de neteja específiques, aquests dispositius s'encarreguen de mantenir el terra de la cuina impecable sense que tu hagis de fer res.

7. Dispositius de gestió de residus

La sostenibilitat també ha arribat a la cuina amb dispositius de gestió de residus. Gadgets com el compostador domèstic FoodCycler FC-50 de Vitamix converteixen les restes de menjar en compost per al jardí en qüestió d'hores, reduint l'impacte ambiental de la teva cuina.

8. Aplicacions de receptes i planificació de menjars

Tot i que no és un gadget físic, les aplicacions mòbils també formen part de la revolució tecnològica a la cuina. Apps com Yummly o Tasty ofereixen milers de receptes amb instruccions detallades, vídeos tutorials i la possibilitat de crear la teva llista de la compra automàticament segons la recepta seleccionada.

La tecnologia aplicada a la cuina ha vingut per quedar-se, i cada vegada són més els gadgets de cuina que ens faciliten la vida i ens permeten gaudir de la cuina d'una manera més senzilla i eficient. Tant si ets un cuiner/a experimentat/da, com si tot just comences, incorporar alguns d'aquests dispositius a la teva cuina pot marcar una gran diferència en la teva rutina diària.

Si estàs pensant a modernitzar la teva cuina amb alguns d'aquests gadgets, a La Mimètica, som especialistes en disseny d'interiors i et podem assessorar per crear una cuina funcional i a l'avantguarda de la tecnologia.

Vine a veure'ns al nostre estudi al centre d'Olot i mirarem com podem ajudar-te.

Miriam Fàbrega
CONTACTE
(+34) 623 17 17 44
Plaça Clarà, 2
217800 Olot, Girona
hola@lamimetica.cat
SOCIAL