CUINES
Tendències de disseny de cuines actuals
September 18, 2024

Tendències de disseny de cuines actuals

La cuina ha passat de ser un espai purament funcional a convertir-se en un espai de l'habitatge importantíssim per a moltes persones. Per aquest motiu, el disseny de les cuines ha evolucionat per adaptar-se a aquestes noves necessitats, combinant funcionalitat, estètica i personalització.

Si estàs pensant a reformar la teva cuina o simplement vols estar al dia de les novetats, a continuació et detallem les principals tendències de disseny de cuines actuals que estan marcant aquest 2024.

1. Minimalisme càlid

El minimalisme continua sent una tendència clau, però amb un toc càlid. S’ha allunyat del blanc pur i asèptic i ha evolucionat cap a l’ús de colors neutres i terres, com beixos, grisos suaus o tons sorra. Això aporta una sensació més acollidora i relaxant. Els armaris amb línies netes i superfícies llises es combinen amb materials naturals com la fusta o la pedra, que afegeixen textura i profunditat a l’espai. Aquest enfocament minimalista no només es reflecteix en el mobiliari, sinó també en la decoració, on es prioritzen els espais oberts de càrrega visual. Els electrodomèstics integrats, amagats darrere de portes d’armari, són una altra de les característiques que dominen aquesta tendència.

2. Cuines obertes i multifuncionals

Les cuines obertes són cada vegada més habituals, especialment en les llars on la cuina, el menjador i el saló comparteixen un mateix espai. Aquesta distribució no només fomenta la interacció social, sinó que també maximitza la llum natural i fa que l’espai sembli més ampli. A més, les cuines actuals ja no són només un lloc per cuinar, sinó un espai multifuncional. Les illes de cuina són protagonistes en aquest tipus de disseny, ja que no només serveixen com a espai addicional per preparar aliments, sinó també com a zones per menjar, treballar o socialitzar.

3. Colors profunds i contrastos

Tot i que els tons neutres segueixen sent populars, els colors profunds estan guanyant força, sobretot en mobles i armaris. Tons com el verd fosc, el blau marí o el gris antracita aporten sofisticació i elegància a la cuina. Aquests colors contrasten perfectament amb materials més clars, com el marbre o la fusta clara, creant un efecte visual d’alt impacte. Una altra tendència és l'ús de bicolor en les cuines. Per exemple, es poden combinar armaris inferiors en un to fosc i armariades superiors en colors més clars, o combinar dos materials diferents, com la fusta i el lacat. Això permet una personalització més gran i aporta dinamisme al disseny.

4. Materials sostenibles i naturals

Cada vegada hi ha més consciència sobre la importància de la sostenibilitat en el disseny d’interiors, i la cuina no és una excepció. Els materials sostenibles, com fustes certificades, el bambú o el marbre reciclat, són els preferits per aquells que volen una cuina respectuosa amb el medi ambient. Els materials naturals també aporten una sensació de calidesa i autenticitat a la cuina. La pedra, la fusta i el metall, en els seus acabats més naturals, s’utilitzen tant en taulells com en revestiments i mobles. Aquests materials, a més, són duradors, el que els fa una opció pràctica per a l’ús diari.

5. Il·luminació integrada i personalitzada

La il·luminació ha passat a ser un element fonamental en el disseny de cuines actuals. Es busca crear una il·luminació que sigui funcional i alhora decorativa. La combinació de llums de sostre, focus encastats i tires LED sota els armaris permet una il·luminació personalitzada que s’adapta a cada moment del dia. A més, les cuines modernes incorporen elements d’il·luminació més subtils i discrets, integrats en les mateixes estructures dels mobles. Això permet crear una atmosfera acollidora i pràctica alhora, a més de fer que l’espai sembli més ampli i ordenat.

6. Detalls metàl·lics

Els detalls metàl·lics estan molt presents en el disseny de cuines actuals, ja sigui en els tiradors, aixetes o accessoris. Metalls com el bronze, l’or mat o el coure aporten un toc elegant i sofisticat a qualsevol cuina, i es poden combinar amb una àmplia gamma de materials i colors.

Les tendències de disseny de cuines actuals reflecteixen una combinació de funcionalitat, estètica i sostenibilitat. Des del minimalisme càlid fins als materials naturals i la tecnologia intel·ligent, el disseny de cuines evoluciona per adaptar-se a les necessitats modernes, sempre amb l’objectiu de crear espais acollidors i pràctics.

Si estàs pensant a renovar la teva cuina, aquestes tendències t’ajudaran a crear un espai que, a més de ser funcional, reflecteixi la teva personalitat i estil de vida. Recorda que, si necessites ajuda per crear la cuina dels teus somnis, a La Mimètica, som un estudi d'interiorisme ubicats a Olot, i estem preparats per oferir-te un servei personalitzat i professional.

Miriam Fàbrega
CONTACTE
(+34) 623 17 17 44
Plaça Clarà, 2
217800 Olot, Girona
hola@lamimetica.cat
SOCIAL