INTERIORISME
Transformació d'una llar unifamiliar al cor d'Olot
September 18, 2024

Transformació d'una llar unifamiliar al cor d'Olot

Aquest projecte va néixer de la necessitat d'adaptar una llar unifamiliar de gairebé 140 m² situada en una zona cèntrica d'Olot a les noves necessitats dels seus nous propietaris. La casa oferia unes vistes privilegiades, un valor que vam voler potenciar al màxim des del principi. Així, la redistribució de l'espai es va plantejar de manera que la llum i les vistes fossin els protagonistes de cada estança.

L'estructura original presentava dos nivells de terra en la zona de menjador i sala d'estar, un desavantatge en termes de funcionalitat i fluïdesa en el moviment. Aquesta divisió, a més d'algunes estances molt compartimentades, dificultava la connexió visual entre les diferents zones de la casa, a més de desaprofitar el potencial de les impressionants vistes.

Vam optar per una redistribució intel·ligent que permetés eliminar barreres visuals i funcionals, guanyant amplitud i fluïdesa. Es va prescindir d'una de les habitacions per crear espais més oberts i optimitzar l'accés a la resta d'estances. També vam integrar un ascensor per millorar la mobilitat, i es va mantenir la zona del rentador com una peça clau per al confort diari.

La selecció de materials nobles, tonalitats càlides i una il·luminació acurada ha estat fonamental per crear una llar que respiri calidesa, proximitat i benestar en cada racó. El nostre objectiu no era només reformar, sinó transformar l'espai en un lloc on els propietaris se sentissin plenament a casa seva.

La clau de l'èxit d'aquest projecte ha estat una comunicació constant i fluida entre el client, l'equip de La Mimètica i els diferents industrials. Aquest enfocament ens ha permès anticipar i resoldre qualsevol obstacle, fent que les decisions fossin senzilles i efectives per als nostres clients.

El procés de creació d'un projecte d'interiorisme a La Mimètica

A La Mimètica, el nostre procés creatiu és molt més que transformar un espai. Cada projecte és únic, i ens endinsem en cada detall per crear un disseny que parli de qui sou, de com viviu i del que us fa sentir a casa.

El camí per donar vida al vostre projecte comença amb el primer contacte. En aquesta reunió inicial, escoltem les vostres necessitats, costums i somnis. És una trobada clau per conèixer-vos i comprendre com interactueu amb el vostre espai. També visitem l'habitatge per connectar amb la llum, la orientació i l'essència de cada racó que hem de transformar.

Amb tota aquesta informació en ment, iniciem la fase més inspiradora del procés: la creació de línies, esbossos i solucions. Aquí és on l'espurna creativa comença a convertir-se en realitat. Ens prenem el temps necessari per madurar i evolucionar el projecte, assegurant-nos que cada detall estigui alineat amb les vostres necessitats i expectatives.

Un cop tenim la proposta preliminar llesta, ens reunim amb vosaltres per compartir idees i decidir junts la direcció del projecte. Aquesta fase és crucial, ja que ens permet refinar els conceptes i garantir que estem en sintonia abans de passar a la següent etapa.

Quan ja tenim una línia clara, passem a l'elaboració de renders en 3D i una proposta d'acabats. Aquests models ens ajuden a visualitzar com serà el resultat final i faciliten la comprensió del disseny per part vostra. Com més definit tinguem el projecte, més fàcil serà l'execució i la creació d'un pressupost realista i precís.

Amb la idea final aprovada, el següent pas és elaborar els plànols en 2D. Aquesta és una part fonamental del procés, ja que aquí és on detallem cada aspecte del projecte, assegurant-nos que tot estigui acotat i planificat amb precisió. Els plànols es distribueixen entre els diferents industrials, la qual cosa ens permet obtenir pressupostos detallats i garantir una execució impecable.

Amb els pressupostos revisats i acceptats, passem a la planificació de l'obra. Ens encarreguem de coordinar els temps i calendaris amb els industrials, assegurant-nos que cada fase es desenvolupi segons el pla establert. La nostra feina no s'acaba aquí: durant l'execució de l'obra, fem un seguiment constant per garantir que tot avanci segons el projecte.

Quan l'obra va prenent forma, també ens ocupem de la selecció i instal·lació del mobiliari, per oferir-vos un servei complet. La nostra atenció als detalls ens permet crear espais que no només són estèticament agradables, sinó també funcionals i personalitzats.

Finalment, arriba el moment més satisfactori per a tots: la lliurament de les claus. La vostra nova llar està a punt per ser viscuda, amb cada detall cuidat al mil·límetre perquè us sentiu còmodes i orgullosos del vostre nou espai.

A La Mimètica, el nostre èxit es basa en la comunicació constant, l'atenció al detall i la passió per crear llars que reflecteixin la vostra personalitat i estil de vida. Si somieu amb un canvi, estem aquí per fer-lo realitat, guiant-vos en cada pas del camí.

Transformem espais, creem llars, fem realitat els teus somnis.

Aquí podeu veure l'abans i el després. Una llar totalment adaptada a les necessitats del client i a punt per gaudir:

Miriam Fàbrega
CONTACTE
(+34) 623 17 17 44
Plaça Clarà, 2
217800 Olot, Girona
hola@lamimetica.cat
SOCIAL